Hayal ve Gerçek Arasında

Hayal ve Gerçek Arasında
Click for newsletter in English
Osmanlı Resminde İstanbul İmgesi, 18. ve 19. Yüzyıllar Tarkan Okçuoğlu
Osmanlı Resminde İstanbul İmgesi, 18. ve 19. Yüzyıllar Tarkan Okçuoğlu

İstanbul, Osmanlı kültürünün en önemli imgelerinden biri olmasının yanında bir arzu nesnesi olarak da, hayalle gerçeğin, izlenim ile kurgunun iç içe geçtiği bir görsel dilin oluşmasına aracılık eder. Tarkan Okçuoğlu’nun Osmanlı modernleşme sürecinde resim sanatının önemli bir ayağını oluşturan duvar resimlerine odaklandığı kitap, İstanbul’un hangi üslup özelliklerine, ne tür söylemlere ve biçim çeşitliliğine göre betimlendiğini araştırıyor.

Detaylı bilgi için tıklayınız!

 
YILLIK: Annual of Istanbul Studies
Osmanlı Resminde İstanbul İmgesi, 18. ve 19. Yüzyıllar Tarkan Okçuoğlu

YILLIK: Annual of Istanbul Studies 2 (2020) hakemli makalelerinde İstanbul’a tıp ve salgınlar tarihi, mimarlık tarihi ve koruma, tarihyazımı ve bilim tarihi gibi farklı perspektiflerle yaklaşan çalışmalar bulunuyor. Suna ve İnan Kıraç Vakfı Koleksiyonları’ndan bir eserin derinlemesine incelendiği Cabinet bölümünde Son Yargı ve İsa'nın İkinci Gelişi temalarını işleyen kâğıt bir ikona yer alıyor. Meclis bölümünde iki tematik dosya var: 2014 yılında Pera Müzesi’nde gerçekleşen Şehri Hayal Etmek Sempozyumu’ndan seçilmiş bildiriler ilk dosyayı oluştururken, ikincisi Ayasofya’nın geçmişteki farklı deneyimlenme biçimlerini masaya yatırıyor.

Detaylı bilgi için tıklayın!

 
Osmanlı Resminde İstanbul İmgesi, 18. ve 19. Yüzyıllar Tarkan Okçuoğlu Osmanlı Resminde İstanbul İmgesi, 18. ve 19. Yüzyıllar Tarkan Okçuoğlu Osmanlı Resminde İstanbul İmgesi, 18. ve 19. Yüzyıllar Tarkan Okçuoğlu

Çevrimiçi Konferans
Bir İmparatorluğun Sesi

Çevrimiçi Konuşma
Osmanlı İstanbul’unda Müzik Üreten Taşralı Bestekârlar

Dijital Sergi
Hafıza-i Beşer