2. ULUSLARARASI AKDENİZ SEMPOZYUMU

2. ULUSLARARASI AKDENİZ SEMPOZYUMU

2. International Mediterranean Symposium

23-25 Mayıs 2019, Mersin

 

Çok Değerli Bilim İnsanları, Kıymetli Araştırmacılar ve Değerli Dostlarımız,

Her yıl periyodik olarak düzenlenmesi planlanan Uluslararası Mersin Sempozyumu’nun ilki, 1-3 Kasım 2018 tarihleri arasında Mersin’de, Mersin Üniversitesi ve Mer-Ak Mersin Akademi Danışmanlık iş birliğinde, çok geniş bir akademisyen grubunun katkı ve katılımları ile gerçekleştirilmişti. Gerçek anlamda uluslararası sempozyum ikliminde gerçekleştirilen iki sempozyumumuzdan toplam 14. Ciltlik devasa bir külliyat ortaya çıktı. Kitaplarımız sempozyum web sayfalarımızda, ilgilenen herkesin istifadesine sunuldu. Bildiri ve katılımları ile sempozyumlarımıza katkı veren herkese gönülden teşekkür ederiz.

Sempozyumumuzun ikincisini (2. Uluslararası Akdeniz Sempozyumu-2. International 2. ULUSLARARASI AKDENİZ SEMPOZYUMU) de, yine sizlerin etkin katkı ve katılımlarıyla, 23-25 Mayıs 2019, Mersin’de akademik bir şölen havasında gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Sizleri, yılın en güzel dönemlerinin birinde - Mayıs ayının sonunda, ülkemizin ve dünyanın en güzel şehirlerinden biri, Akdeniz’in incisi Mersin’de ağırlamaktan onur ve mutluluk duyacağız.

Bir öncekinde olduğu gibi multidisipliner bir bakış açısı ile gerçekleştireceğimiz bilgi şölenimizde, çevreden ekonomiye, sağlıktan nükleer enerjiye, tarımdan sanayiye ve ticarete, güzel sanatlardan tarih ve arkeolojiye, sosyolojik yapıdan spor ve sanata, doğa bilimlerinden mühendisliğe her türlü toplumsal, kültürel, ekonomik ve çevresel konuların bilimsel bir ortamda tartışılıp, kayıt altına alınması hedeflenmektedir. 

Genelde “Sağlık ve Tıbbi Bilimler, Sanayi, Sosyal, Beşerî ve İdarî Bilimler, Sosyoloji, Ekonomi ve Ticaret, Eğitim Bilimleri, Fen ve Matematik Bilimleri, Güzel Sanatlar, Hukuk, İlahiyat/Din Bilimleri, Lojistik, Mimarlık Planlama ve Tasarım, Mühendislik, Ormancılık, Spor Bilimleri, Su Ürünleri, Turizm, Tarım, Gıda ve Hayvancılık, Tarih ve Sanat Tarihi, Veterinerlik, Yerbilimleri ve Madencilik” alanlarında her konuda bilimsel araştırma-derleme çalışması ile sempozyuma katılmak mümkündür. Özelde ise Akdeniz Bölgesi illeri (Adana, Antalya, Burdur, Hatay, Isparta, Kahramanmaraş, Mersin, Osmaniye dâhil) ile bu illerimizin ilçeleri ve her türlü yerleşim birimlerini ele alan her türlü bilimsel araştırma ve akademik çalışmaya sempozyum kapsamında yer verilecektir. 

Ulaşılacak bilgi birikiminin ISBN No’lu Bildiri Tam Metinleri Kitabında, Tematik kitaplarda, Akademik dergilerde yayınlanması planlanmaktadır. Katkı ve katılımlarınızı bekleriz. Saygı ve selamlarımızla.

Prof. Dr. D. Ali ARSLAN (Sempozyum Genel Koordinatörü)

Tel: +90 553 666 06 06