PROF. DR. NURİ YAVUZ’A ARMAĞAN kitabına katkıda bulunmaya davet

PROF. DR. NURİ YAVUZ’A ARMAĞAN kitabına katkıda bulunmaya davet

Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Tarih Eğitimi Anabilim Dalı emekli öğretim üyelerinden Prof. Dr. Nuri YAVUZ adına çıkartılması planlanan “PROF. DR. NURİ YAVUZ’A ARMAĞAN” kitabının hazırlık çalışmalarına Düzenleme Kurulumuz tarafından başlanmıştır.

Siz saygıdeğer meslektaşlarını, PROF. DR. NURİ YAVUZ’A ARMAĞAN kitabına yazıları ile katkıda bulunmaya davet ediyoruz. Çalışmaların son gönderilme tarihi 1 Haziran 2019 olup metinlerin nuriyavuzarmagan@gmail.com adresine gönderilmesi rica olunur. Çalışmalarınız için yazım kuralları aşağıda belirtilmiştir.

Selam ve saygılarımızla.

 

PROF. DR. NURİ YAVUZ ARMAĞANI YAZIM KURALLARI

1.               Makalenin başlığı metne uygun, kısa ve açık ifadeli olmalı, büyük harflerle satır ortasından başlayarak yazılmalı ve bütün başlıklar kalın olmalıdır. 

2.              Yazarların adı ve soyadı unvan belirtilerek başlığın 1 satır altında satır ortasından itibaren ad küçük, soyadı büyük harfle yazılmalıdır. Yazarın adresi, ismin yer aldığı sayfanın dipnotunda yıldız (*) işareti ile sırasıyla (Üniversitesi, Fakültesi, Bölümü belirtilerek) yer almalıdır. Birden fazla yazar olması durumunda belirtilen kurallar alt alta yazılmalıdır.

3.              Yazılar; kaynaklar, tablo ve şekiller ile birlikte en az 2 en çok 15 sayfa olmalıdır. Gerektiğinde düzenleme kurulu bu sayıyı arttırabilir. Tabloların üstlerine tablo numarası ve tablo adı yazılmalıdır.

4.              Dipnot vermek gerektiğinde rakam veya yıldız (*) kullanılmalıdır. Dipnot her sayfanın altına ana metinle bir çizgiyle ayrılarak yazılmalıdır.

5.              Dipnot verilirken yararlanılan kaynağın künyesi şu şekilde verilmelidir.

a.       Kitaplarda: Yazarın Adı Soyadı, Eser Adı (koyu), sayfa numarası. (Örneğin: Nuri Yavuz, Anadolu’da Beylikler Dönemi, s. 27.)

b.      Makalelerde: Yazarın Adı Soyadı, “makale adı (italik)”, dergi adı (koyu), Sayı veya Numarası, sayfa. (Örneğin: Nuri Yavuz, “Birinci Balkan Harbi ve Selanik’in Kaybı”, Gazi Akademik Bakış, Cilt I, Sayı 2, s. 448.

c.       Kaynakça; makale sonunda olmalı ve SOYADI, Adı … 5.a ve 5.b’de gösterildiği gibi ve alfabetik olarak sırayla verilmelidir. (Örneğin: Kitaplarda; YAVUZ, Nuri; Anadolu’da Beylikler Dönemi, Nobel Yayın Dağıtım, Ankara 2010.  Makalelerde: YAVUZ, Nuri; “Birinci Balkan Harbi ve Selanik’in Kaybı” Gazi Akademik Bakış, Cilt I, Sayı: 2, Ankara 2008.)

6.              Makale yazımında;

a.       Makale başlığı Times New Roman 14 punto ve koyu olmalıdır.

b.      Makale başlığı dışında tüm yazılar, 11 punto, 1,5 satır aralığında ve iki yana yaslı şekilde olmalıdır.

c.       Makale içindeki ana başlıklar metnin yazıldığı puntoda yazılmalı ve koyu,  küçük harf kullanılmalıdır.

d.      Dipnotlar Times New Roman 9 punto, kaynakça 11 punto olmalıdır.

7.              Gönderilecek eserler A4 normunda üstten 2,5 cm, sağdan 2,5 cm, soldan 2,5 cm ve alttan 2,5 cm boşluk bırakılarak yazılmalıdır.

8.              Alıntılar iki satıra kadar paragraf arasında tırnak içinde italik olarak verilmeli; iki satırdan uzun alıntılar ise ayrı bir paragraf olarak sağ ve soldan 1 cm içeride, blok hâlinde ve 1 satır aralığıyla 10 punto ile yazılmalıdır.

9.              Tablo ve Resimler: Tabloların numarası ve başlığı bulunmalıdır. Tablo numarası üste, sola dayalı olarak normal yazı karakteri yazılmalı; tablo adı ise, her sözcüğün ilk harfi büyük olmak üzere koyu yazı karakteri ile 9 punto ile yazılmalıdır. Resimler, yüksek çözünürlüklü (300 dpi), baskı kalitesinde taranmış halde makaleye ek olarak gönderilmelidir. Resimlere numara ve isim verilmelidir. Resim numarası üste, sola dayalı olarak normal yazı karakteri yazılmalı; resim adı ise, her sözcüğün ilk harfi büyük olmak üzere koyu yazı karakteri ile 9 punto yazılmalıdır. Şekil, çizelge ve resimler toplamı yazının üçte birini aşmamalıdır.

10.          Gönderilecek eserler Microsoft Word programında yazılmalı ve elektronik ortamda gönderilmelidir. Yazılar, nuriyavuzarmagan@gmail.com adresine gönderilmelidir.

11.          Makalenin yayınlanmasına, Düzenleme Kurulu’nun değerlendirmeleri sonucu karar verilecektir.

12.          Gönderilecek makaleler, daha önce başka bir yerde yayınlanmamış olmalıdır.